Створити Tesla власноруч. Маск відкриє двері заводів всім бажаючим зібрати електрокар

Глава Tesla Ілон Маск заявив, що незабаром компанія відкриє двері для відвідувачів, які навіть зможуть взяти участь у створенні деталей для машин

Про ініціативу Маск повідомив у Twitter.

Tesla вже пропонує тури по своїй фабриці площею 500 000 квадратних метрів в Каліфорнії, де відвідувачі можуть побачити, як виробляються електричні автомобілі. Тепер компанія переходить до наступного рівня і дає можливість будь-яким бажаючим взяти участь в процесі виробництва.

Автор Фредерік Ламберт з видання Electrek припустив, що ідея Маска в тому, що майбутні клієнти Tesla, які вже замовили собі машину, можуть взяти участь в її створенні.

 Однак у розмові з ним глава компанії спростував цю ідею, сказавши, що це буде складно організаційно: неможливо запланувати візит власника Tesla, і передбачити коли автомобіль вступить в певну стадію виробничого процесу.

Це не перший випадок, коли Маск запропонував ідею перетворення заводів Tesla в туристичні визначні пам'ятки. У 2016 році Маск спробував лобіювати законопроект "Tesla Tourism" з метою стимулювати "промисловий туризм".

Компанія хотіла спонукати клієнтів зробити поїздку на завод у Фрімонті і прийняти поставку своїх нових автомобілів Tesla без необхідності платити податок з продажів.

Маск хотів, щоб таким чином вони стимулювали потенційний візит клієнтів на завод, які б забрали свій автомобіль, вирушили в поїздку і отримали новий досвід.

Однак законопроект пізніше був скасований і замість цього чиновники замінили його реформою житлового будівництва в Санта-Кларі, США.