Телетрансляції ЧС-2018 отримали провальні рейтинги

Телетрансляцій чемпіонату світу-2018 у США дивляться майже вдвічі менше глядачів, ніж матчі світової першості-2014 у Бразилії

Про це повідомляє Bloomberg.

Компанія Nielsen проаналізувала рейтинги загальнонаціональних кабельних телеканалів Fox та NBC Universal, які транслюють матчі чемпіонату світу у США.

Середня аудиторія одного матчу ЧС-2018 на Fox становить 1,98 млн глядачів, у порівнянні з 3,55 млн на ESPN у 2014 році. На іспаномовному каналі NBC Universal - Telemundo - кожну гру дивляться 1,87 млн глядачів, у порівнянні з 3,3 млн на Univision чотири роки тому.

На двох телекомпанії сплатили за показ чемпіонатів світу у Росії та Катарі у 2022 році близько $1 млрд і вкрай стурбовані такими рейтингами. Низький інтерес до турніру пояснюється відсутністю на світовій першості у Росії збірної США та різницею у часі. Через неї деякі матчі розпочинаються, коли на східному узбережжі США лише 6:00 ранку.

Спортивний медіа-консультатн Кріс Бевіаккі пояснює низькі показники телетрансляцій, й тим, що глядачі дедалі частіше надають перевагу перегляду спортивних турнірах на гаджетах та відмовляються від кабельного телебачення.