Влада Сінгапуру розповіла, скільки витратила на зустріч Трампа і Кім Чен Ина

Влада Сінгапуру опублікувала інформацію про витрати на організацію зустрічі президента США Дональда Трампа і голови КНДР Кім Чен Ина, яка відбулася 12 червня

Як повідомляє агентство Reuters, за даними Міністерства закордонних справ Сінгапуру, влада витратила $12 млн. 

Заклик оприлюднити офіційні дані пролунав після того, як прем'єр-міністр Сінгапуру Лі Сянь Лун деякий час тому висловив думку, що сума витрат склала близько 20 млн сінгапурських доларів ($14,7 млн). Ці цифри викликали критику з боку громадськості, в першу чергу у соціальних мережах. 

Наводячи офіційні дані про витрати, Міністерство закордонних справ Сінгапуру пояснило, що основна частина коштів була витрачена на забезпечення безпеки обох лідерів. Більш докладних даних міністерство не повідомило.

Нагадаємо, 12 червня Трамп та Кім Чен Ин зустрілися у Сінгапурі о 4-тій годині ранку за київським часом. Після цього вони перейшли до перемовин тет-а-тет. Потім стало відомо, що вони підписали "історичний документ", зміст якого поки тримають у таємниці. 

Згодом з'явився текст спільної заяви Трампа та Кім Чен Ина за результатами їхнього саміту в Сінгапурі. 

Вже після перемовин Трамп заявив, що КНДР відтепер більше не несе світові ядерної загрози і що він отримав запевнення від Кім Чен Ина, що ядерну зброю буде знищено.

Американський державний секретар Майк Помпео зауважив, що основний етап роззброєння Північної Кореї має відбутися до кінця 2020 року