Герман розповіла, чому Янукович затягував з підписанням угоди з ЄС

Екс-радник Януковича Ганна Герман стверджує, що рішення щодо паузи у підписанні Угоди про Асоціацію між Україною і ЄС було прийняте, щоб домогтися кращих умов для України

Про це вона заявила під час допиту в Оболонському райсуді Києва, де розглядається справа про державну зраду екс-президента Віктора Януковича, передає "Укрінформ"

"Ставлячи на паузу підписання Угоди (про Асоціацію Україна - ЄС - ред.), він (Янукович - ред.) мав на меті виторгувати кращі умови", - сказала Герман. 

За її словами, Янукович не був хорошим оратором, але був хорошим менеджером. 

Герман також стверджує, що не знала про намір Януковича виїхати з України. "Я відмовилася їхати в Крим, а наступного дня дізналася, що президент покинув країну. Для мене це стало несподіванкою", - сказала екс-радник.

Герман також додала, що Янукович не збирався виїзджати з України. На підтвердження цих слів навела телефонну розмову із екс-президентом, який ніби то сказав їй: "Я, Анечка, не кину Україну. Я їду, щоб поспілкуватися з людьми на сході України".

Герман також заявила, що не вважає президента-втікача зрадником: "Я не вважаю його зрадником. Він все робив для незагострення конфлікту".

Відомо, що Угода про Асоціацію Україна-ЄС мала бути підписана у листопаді 2013 року на саміті у Вільнюсі. Але за кілька днів до цього було оприлюднено розпорядження тодішнього прем'єр-міністра Миколи Азарова про те, що уряд призупиняє процес підготовки до укладання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Це рішення викликало хвилю протестів в Україні, з якої, власне, і розпочався Євромайдан.