Напад на табір ромів: Генсек Ради Європи написав Гройсману листа

Через напад ультраправих молодиків на табір ромів у Львівській області, під час якого нападники вбили людину, Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд написав листа прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману

Листа оприлюднено на сайті Ради Європи.

"Дорогий прем'єр-міністр, я пишу, щоб висловити мою занепокоєність щодо низки атак на ромів у кількох місцях України, починаючи з інциденту на Лисій Горі у Києві у квітні. Остання атака, що мала місце ввечері суботи, 23 червня, у таборі ромів на околиці Львова, призвела до загибелі 24-річного чоловіка та госпіталізації чотирьох інших осіб із ножовими пораненнями, у тому числі 10-річного хлопчика та 30-річної жінки", - йдеться у листі.

Ягланд наголосив на важливості консолідації влади та усіх учасників політичного процесу для засудження такої тенденцію.

"Я звернув увагу на реакцію української влади, що засуджує ці події. Це дуже важливо, щоб усі відповідні особи на найвищому політичному рівні, так само як місцева влада та сили поліції, мобілізувалися, реагуючи на цю ситуацію, яка, здається, поширюється по всій Україні", - написав Генсек Ради Європи.

Ягланд також нагадав про необхідність дотримання положень Європейської конвенції з прав людини та заявив про свої очікування щодо ефективного розлідування нападу.

"Рада Європи готова продовжувати співпрацю з представниками влади для імплементації Стратегії інтеграції ромської національної меншини в українське суспільство", - зазначив політик.