Синоптик розповіла, де в Україні чекати на дощі

У середу, 27 червня, у Вінницькій, Чернівецькій і Одеській областях очікуються зливи з грозами та градом і поривами вітру

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомила синоптик Наталка Діденко.

"Завтра у зону ризику найінтенсивніших метеоявищ потрапляють Вінницька, Чернівецька, Одеська області. Там можливі, особливо у другій половині дня, сильні зливи, грози, град і шквалисте посилення вітру. Надвечір будуть дуже сильні зливи. Також місцями дощі з грозами пройдуть у західних областях і волога смуга витягнеться від Вінниччини через Черкащину, південні райони Київщини аж до Харківщини. На решті території - без істотних опадів", - розповіла пані Діденко.

На півдні та на сході буде спекотно: +29...+34°C, подекуди можливо до +35°C. На решті території України також висока температура повітря: +24...+29°C, місцями до +30°C. На кілька градусів нижче буде у західних областях України.

У Києві 27 червня висока температура - близько +28°C, є імовірність дощу, особливо у другій половині дня або надвечір.

"Якщо підніметься волога дощова зона з південного заходу, то звичайно пройдуть дощі. Але Київ залишається на межі процесів, тому за прогнозом у столиці завтра є імовірність короткочасного грозового дощу", - зазначила метеоролог.

Надалі на вихідні дні в Україні очікується нестійка погода з короткочасними грозовими дощами.