У Сумах працівники влаштували ходу, вимагаючи погашення 7-місячного боргу із зарплати

Працівники "Сумського машинобудівного науково-виробничого об’єднання" пройшли ходою центральними вулицями Сум, вимагаючи виплати 7-місячного боргу із зарплати

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Скандуючи «Віддайте наші гроші!», із пустими каструлями і мисками декілька сотень протестувальників від адмінбудівлі заводу дійшли до міської адміністрації.

У своєму зверненні мітингувальники вимагають вжити заходів щодо відновлення роботи тристоронньої робочої групи для погашення заборгованості, індексації та компенсації затримки виплат.

До активних протестів працівники заводу перейшли з 20 червня. 25 червня декілька сотень робітників не пустили на роботу. В прес-службі підприємства повідомили, що з 25 червня по 6 липня завод на два тижні переходить у частковий режим оплачуваних простоїв. Щодо заборгованості з заробітної платні, то на підприємстві кажуть, що найближчі фінансові надходження очікуються на початку липня.

Сумська міськрада у відповідь на акцію протестувальників на позачерговій сесії звернулась до президента, прем’єр-міністра, голови Верховної Ради, генпрокурора і міністра внутрішніх справ із вимогою вжити заходів для виплати заборгованості зарплатні.