Україна вимагає від російського омбудсмена просити Путіна помилувати Сенцова, - Геращенко

Україна вимагає від російського уповноваженого з прав людини Тетяни Москалькової попросити президента Росії Володимира Путіна негайно помилувати незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова

Про це повідомила у Facebook перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Маємо просто ганебну відповідь Кремля, що вони не можуть помилувати Олега на прохання Ягланда, бо це не передбачено законодавством. Тобто, Савченко на прохання родичів вбитих журналістів можна було помилувати, а Олега ні! Вимагаємо від Москальковоі в такому випадку звернутися до Путіна з проханням негайно помилувати Олега, стан якого критичний", - написала Геращенко.

Нардеп також наголосила на готовності України передати російських злочинців у обмін на незаконно ув'язнених у Росії українців, а також допустити Москалькову до зрадника з Криму Одинцова в обмін на допуск українського омбудсмена Людмили Денісової до утримуваоного в московському СІЗО українського журналіста Романа Сущенка.

"Впевнена, відвідання Москальковою громадянина РФ (чи особи з подвійним громадянством) можливо у випадку дзеркальності, якщо нашій мужній обмудсвумен Людмилі Денисовій дадуть, нарешті, дозвіл на побачення з Романом Сущенком у Лефортово. Також Москалькова має, нарешті, надати чесну інформацію про стан здоров‘я Сенцова, а не ті взаємовиключні сентенції про голодує/не голодує/набрав кг/отримує вітаміни, які видає в ці дні. Денісова має тривожну інформацію, з якої можна зробити висновок, що Олега можуть годувати примусово", - додала Геращенко.