ОБСЄ позвала до Києва на конференцію про свободу ЗМІ радника голови Держдуми Росії Прімакова

Раднику голови Держдуми Росії, члену Громадської палати РФ та ведучому пропагандистського каналу "Россия 24" Євгену Прімакову заборонили в'їзд в Україну на 5 років

Про це сам Прімаков повідомив у Facebook.

"Просто закрили в'їзд на 5 років як персоні, яка загрожує безпеці України. Зі мною все в порядку, все було цілком ввічливо і коректно. Їхав я сюди на експертну конференцію ОБСЄ з питань свободи преси, при цьому ОБСЄ по телефону підтверджувала моя участь", - написав російський пропагандист.

У ДПСУ підтвердили цю інформацію.

"Сьогодні вранці під час оформлення пасажирів рейсу "Мінськ-Київ"  правоохоронці виявили громадянина РФ, стосовно якого було доручення державного правоохоронного органу щодо заборони йому в’їзду в Україну. Росіянин 1976 року є російським журналістом та телеведучим", - йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Євген Олександрович Прімаков є онуком екс-голови Верховної Ради СРСР, екс-керівника радянської та російської розвідки Євгена Максимовича Прімакова, який у 1996-1998 роках очолював МЗС Росії, а у 1998-1999 роках керував російським урядом.

Євген Прімаков-молодший веде на каналі "Россия 24" програму "Міжнародний огляд". З травня 2017 року є радником голови Держдуми В'ячеслава Володіна з міжнародних питань і гуманітарних проектів.