ЄС і США обговорили підтримку енергореформ в Україні

Віце-президент Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович обговорив із міністром енергетики США Ріком Перрі підтримку енергетичних реформ в Україні

Про це Шефчович повідомив у Twitter.

"Наші спільні цілі: посилити енергетичну безпеку в Європі з конкурентоспроможним LNG, що відіграє важливу роль, і підтримати енергетичні реформи в Україні", - написав Шефчовіч за підсумками зустрічі з Перрі у Вашингтоні.

Віце-президент Єврокомісії не уточнив інших подробиць, проте зазначив, що з нетерпінням очікує на продовження переговорів на наступній Раді ЄС-США з енергетики, яка може відбутися вже у липні.

На конференції Atlantic Council про енергетичну безпеку в Центральній і Східній Європі, де, в тому числі, обговорювався проект російського газогону "Північний потік-2", Шефчовіч зазначив, що партнерство - це "modus operandi" ЄС-США у питаннях енергетичної безпеки, яке добре працює, підтвердженням чому є такі проекти як Southern Gas Corridor, CESEC, LNG.

"Важливо, щоб партнери і союзники завжди розмовляли один з одним, перш ніж приймати ефективні рішення", - наголосив Шефчовіч.