Затриманий за вибух гранати у під'їзді на Сумщині "консервував" у банках боєприпаси

На Сумщині у колишнього військового, який нещодавно підірвав бойову гранату в під'їзді будинку, поліцейські вилучили 5 корпусів від різних гранат та запали до них

Про це повідомляє прес-служба поліції Сумщини. 

Зокрема, йдеться про два корпуси від гранати Ф-1,  два – від гранат РГД-5, корпус гранати РГМ. 

Військовий 24 червня підірвав гранату у житловому будинку через конфлікт з одним із мешканців. Жителі будинку не зазнали поранень, проте постраждали вікна двері та стіни. Після цього чоловіка затримали. 

Після цього до правоохоронців звернувся чоловік, який купив у зловмисника будинок, і розповів, що у ньому теж можуть зберігатися боєприпаси. 

Під час проведення огляду території садиби та самого домоволодіння, в одній з кімнат, у шафі для одягу, було  знайдено ще п‘ять гранат та аналогічну кількість запалів. Боєприпаси та запали зберігались окремо, в жерстяних банках з-під тушкованого м‘яса, загорнуті у пакувальний папір.

Слідчі вилучили знайдені кінологами та вибухотехнікам  гранати і нині  направляють їх на експертизу. 

Наразі затриманий чоловік перебуває під вартою. Слідчі вже відкрили за виявленим фактом  кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами). В тому разі, якщо вину підозрюваного буде доведено, йому загрожує покарання у вигляді ув‘язнення строком до 7 років.