Денісова звернулася до Пєскова через зрив відвідування нею українських політв'язнів

Уповноважений з прав людини Людмила Денісова звернулася до прес-секретаря президента РФ Путіна Дмитра Пєскова та до заступника голови його адміністрації Антона Вайно з приводу відвідування нею українських політв'язнів

Про це повідомляє прес-служба українського омбудсмена.

"Прошу вас повідомити президента РФ Володимира Путіна, що його гарантії, надані мені, як Уповноваженому Верховної Ради з прав людини, щодо безперешкодного відвідання ув’язнених громадян України, на сьогоднішній день не виконуються", - йдеться у зверненні.

За словами Денісової, Пєсков неодноразово заявляв, що виконання президентських домовленостей залежить від омбудсменів Росії і України.

"Протягом всього перебування у РФ я проводила постійні переговори з моєю колегою уповноваженим Тетяною Москальковою щодо "можливих, синхронних, взаємних, одночасних, дзеркальних" моніторингових візитів, які не дали позитивних результатів", - йдеться в зверненні Денісової.

Денісова підкреслює у зверненнях, що ув'язнені українці - Володимир Балух, Олег Сенцов, Станіслав Клих тривалий час відмовляються від прийому їжі. Стан їх здоров'я погіршується, що несе суттєву загрозу їх життю.

Український омбудсмен просить забезпечити реалізацію гарантій, наданих Путіним, про безперешкодне відвідування утримуваних громадян України.