Французький транспортний гігант вироблятиме понад 300 локомотивів для України

У французькій компанії Alstom розробляють проект виробництва електровозів для України і Грузії зі спільним ринком в 350 локомотивів до 2025 року

Про це в ході презентації електровоза AZ8A для залізниць Азербайджану розповів заступник гендиректора "Електровозоскладального заводу" Alstom в Астані Андрій Єршов, передає ЦТС.

"Про фіксовані плани важко говорити, оскільки в Україні поки ще офіційно ніяких тендерів не оголошено. Ми хочемо брати участь в розвитку залізничної галузі України, безумовно, але ми дивитимемося на готовність України вкладати грошові кошти в оновлення свого рухомого складу. Для Грузії - 45 локомотивів, усе інше - для України", - відмітив Єршов.

За словами гендиректора заводу Жюльєна Ноді, переговори ще йдуть. Але у України значно більша потреба в електровозах, ніж у Грузії. На українському ринку йдеться про сотні локомотивів.

Відмітимо, що офіс Національної інвестиційної ради України в квітні 2018 року повідомляв, що пакетна пропозиція для України Alstom буде готова до кінця червня. Очікується, що в ній будуть представлені плани як по будівництву локомотивів, так і по створенню технологічного хаба для виготовлення запчастин. Також Alstom розглядає можливість відкриття представництва в Києві.