Фреймут принизила волонтерку в шоу через коментар до її книги про етикет

Ольга Фреймут принизила одеську волонтерку перед камерами за те, що вона написала коментар про її книгу

Про це дівчина написала у Facebook.

Одеська волонтерка та співзасновниця книжкового блогу про українські книги "Екземпляри" Євгенія Завалій 10 тижнів тому написала коментар про книгу Ольги Фреймут під постом оглядача Романа Шрайка. Вона намагалася висловити свою думку, не ображаючи ведучу.

"Якби мій коментар справді був хейтерський, то я б написала "Оля – кончена". … Люди, які вірять, що написане в книзі Олі це нормально, як от те, що справжня пані не може їсти часник або ходити в туалет, а плакати можна тільки при чоловіках, які можуть щось за це дати тощо, є виборцями з досить низьким політичним і соціальним інтелектом. Більш того, вважаю, що книга погано впливає на підлітків-дівчат, підштовхує їх до анорексії", – зазначила Завалій.

Згодом вона забула про свій коментар. Натомість його помітили автори програми "Абзац" на Новому каналі. Вони сказали, що знімають випуск про книговидання і подібні волонтерські проекти у регіонах. Євгенія погодилась на інтерв’ю, де розповіла про свій блог "Екземпляр".

Із журналістами вона говорила про Ліну Костенко та Сергія Жадана.

Під час розмови їх дали до рук примірник книги Фреймут і запитали, що вона думає про нього.

"Я чесно почала розповідати, чому "Екземпляри" не рекомендували б цю книгу. Аж раптом зайшла Оля з чотирма телеоператорами, які почали з нас сміятись. А Оля показала мій комент і сказала, що вона любить всіх хейтерів і полізла обійматись. Якщо чесно, ця хвилина – це жахливе почуття приниження", – прокоментувала жінка.

Євгенія порівняла це із епізодом з серіалу "Чорне дзеркало", у якому "шантажем змусили в прямому ефірі займатися сексом зі свинею".

Поки дівчина намагалась донести свою думку, Фреймут намагалась одягнути на неї свою кепку.

"Я не знаю, про які стандарти телебачення можна тут казати. Шантаж, обман, приниження, психічні розлади і, насправді, це все було дуже смішно. Але я хочу, щоб ви подумали про відповідальність перед суспільством за той продукт, який сьогодні пропонують українським глядачам", – додала Євгенія.