На Дніпропетровщині проросійські агітатори провокували заворушення до Дня Конституції

У Дніпропетровській області СБУ викрила двох місцевих жителів на проросійській агітації, сепаратизмі та провокуванні масових заворушень до Дня Конституції України

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Мешканці Дніпра та Жовтих Вод за завданням представників спецслужб РФ поширювали у соцмережах спеціально підготовлені матеріали, які адаптували саме для мешканців регіону. Упродовж останнього місяця основні зусилля зловмисників були спрямовані на провокацію масових заворушень та порушень громадського порядку під час урочистих заходів до Дня Конституції України.

Серед матеріалів російських агентів також виявлені наклепи на підрозділи Об’єднаних сил щодо провокацій обстрілів на території окремих районів Донецької та Луганської областей, а також брехливі "довідки" прибічників терористів зі значно завищеними втратами ЗСУ.

Зловмисники також агітували за входження центральних і східних областей України до складу Росії та закликали до насильницької зміни конституційного ладу в державі.

Під час обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерне обладнання, використане для розповсюдження антиукраїнських матеріалів та сепаратистських закликів. У агітаторів також виявили інструкції від спецслужб Росії по обходу блокування заборонених в Україні соцмереж та інших сайтів.

Відкрито провадження за ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).