ОБСЄ має фіксувати, коли Кремль перекидає зброю на Донбас. Росіяни цю пропозицію заблокували, - Марчук

Україна хоче, щоб представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ документували всі факти незаконних масових поставок Росією зброї і боєприпасів своїм окупаційним адміністраціям на Донбасі

Про це на своїй сторінці у Facebook написав представник України у підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук.

Він зазначив, що перші дві години дискусії про припинення вогню пройшли в гострих взаємних звинуваченнях. Через те, що росіяни не сприймають позицію України, сторони так і не перейшли до обговорення конкретних заходів.

За його словами, українська сторона пропонує обговорення всіх складових самого процесу припинення вогню, починаючи з посиленого цілодобового контролю силами СММ ОБСЄ прикордонної зони неконтрольованої частини українсько-російського кордону.

"Мета одна, щоб СММ ОБСЄ фіксувала і документувала всі факти незаконних масових поставок РФ зброї і боєприпасів сепаратистам. Тобто мова йде про створення силами СММ ОБСЄ зони безпеки вздовж неконтрольованої нами частини держкордону", - наголосив Марчук.

Тим часом росіяни на це категорично не погоджуються і кажуть, що це не стосується припинення вогню. Така реакція свідчить про те, що російська сторона буде блокувати і інші українські пропозиції.