ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо українських політв‘язнів

77 парламентарів ПАРЄ проголосували за ухвалення резолюції про українських громадян - політичних в‘язнів РФ

Про це повідомляє віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

"У нас немає жодного сумніву, що РФ не збирається реагувати на резолюції ПАРЄ, як і на всі інші резолюції й заклики цивілізованого світу. Але ми не можемо мовчати, навпаки, маємо активізувати тему звільнення заручників по всьому світу. Аби посилити тиск на РФ, аби звільнити українців. Тільки тиск, тільки увага до теми заручників на всіх міжнародних майданчиках", - зазначила Геращенко.

Відомо, що в ухваленій резолюції ПАРЄ засуджуються тортури й неналежні умови утримання, йдеться про вимоги допуску МКЧХ і інших гуманітарних організацій доступ до зони конфлікту й на окуповані РФ території, до українських політв‘язнів в РФ.

"ПАРЄ звертається до РФ з вимогою звільнити О. Сенцова, В. Балуха, П. Гриба, інших політв‘язнів і заручників як на окупованих Донбасі і Криму так і з тюрем РФ. Також вимагають доступу обмудсмену. Було прийнято поправки української делегації щодо вимоги допуску медиків, гуманітарних місій, визнати, що, й українці, незаконно утримувані на окупованих територіях, є в‘язнями, заручниками Кремля, бо тільки Кремль вирішує, звільнити їх чи ні", - додала віце-спікер Ради.