У Південному під Горлівкою загинуло двоє українських військових

Відмічається збільшення активності противника на Горлівському та Маріупольському напрямках

Про це повідомляє прес-центр Операції об’єднаних сил.

Всього протягом дня зафіксовано 7 випадків ведення прицільного вогню по українських підрозділах, з них 6 разів із застосуванням мінометів та танків.

На Луганському напрямку противник з позиції у населеному пункті Голубівське вів вогонь з танку по захисниках Новотошківського.

Для примушення окупантів до припинення вогню Об’єднані сили відкривали вогонь наявними вогневими засобами. За півгодини в районі Новотошківського вже було тихо. Втрат серед особового складу на цьому напрямку не має.

Найгарячіше протягом дня було в районі населеного пункту Південне, що на Горлівському напрямку. Ворог о 08.30 відкрив вогонь з мінометів, станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів по житловим будинкам населеного пункту.

Командир роти Олег Лотоцький, підрозділ якого боронить цей населений пункт, швидко оцінив ситуацію та організував бій. За мить чергові вогневі засоби вже відкрили вогонь по противнику. Як виявилося, під прикриттям вогню, впритул до містечка наблизилась група бойовиків. Резервну групу, яка за хвилину вже вела бій на околиці Південного, очолив командир взводу Валерій Шишан.

Бій тривав майже півгодини. В ході бою командир взводу побачив, що важко поранений боєць резервної групи. Командир кинувся разом з командиром роти рятувати свого підлеглого. Підступним пострілом снайпера Валерій Шишан був смертельно поранений. В підрозділі він був найстаршим. Невдовзі йому виповнилося б 58 років. Згодом від отриманих важких поранень помер і боєць резервної групи Андрій Волос. Йому було лише 25.

Станом на 14.40 ситуація навколо Південного була стабілізована. За попередніми даними розвідки в районі Південного ворог поніс втрати 5 вбитими та 8 пораненими.

Залишалася напружена ситуація на Маріупольському напрямку. Противник продовжує вести вогонь з застосуванням зброї забороненої Мінськими домовленостями. Так під вогнем мінометів опинилися захисники Гнутового. Втрат серед особового складу на цьому напрямку немає.