Україна хоче, щоб ОБСЄ вимагала від РФ звільнення заручників у форматі "23 на 23"

Україна вимагає від координатора ОБСЄ офіційно поставити в порядок денний наступної зустрічі на переговорах у Мінську звільнення в форматі "23-23" росіян на українців

Про це у Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Звернулися до російських представників негайно дати офіційну відповідь на нашу пропозицію передачі 23 злочинців - росіян, задля звільнення українців. РФ так і не надала відповіді на наші усні і письмові запити, їм на своїх начхати. Росія кинула росіян напризволяще. Ми вимагаємо від координатора ОБСЄ офіційно поставити в порядок денний наступної першої зустрічі, першим питанням звільнення в форматі 23-23 росіян на українців", - написала Геращенко.

За її словами, що стосується заручників на окупованих територіях, то українські представники ще раз наголосили, що вимагають негайного звільнення військових, журналіста Асєєва, інших незаконно утримуваних.

"Ми готові передати всіх , хто в запитуваних в списках ОРДЛО підпадає під мінські угоди. Наголошуємо, що росіяни можуть бути передані тільки РФ, й тільки в обмін на українців в тюрмах РФ .Й це є чітка директива президента Порошенка. Також не може бути й мови про передачу беркутівців і інших осіб, що здійснили теракти в Одесі, Харкові, Херсоні і т.д", - додала Геращенко.