Via Carpatia: у Криворівні відкрили музичний марафон "Літня культурна столиця"

У Криворівні Івано-Франківської області відкрили музичний марафон "Літня культурна столиця", який проходить в рамках міжнародного форуму Via Carpatia

Перед глядачами виступив народний депутат, голова комітету Верховної Ради з питань культури та духовності Микола Княжицький, передає Еспресо.TV.

"Телевізійний марафон каналу Еспресо триватиме 3 дні. Назва цього марафону Літня культурна столиця України. Ми проводимо цей марафон для того, щоб привернути увагу всієї країни до цього прекрасного, чарівного місця. До місця, яке надихало цими горами і природою і людьми і Михайла Грушевського, і Івана Франка, Лесю Українку, Гната Хоткевича, Параджанова, Миколайчука, Довженка, Станіслава Вінценза, багатьох людей, які творили нашу країну", - сказав Княжицький.

За його словами, цей телевізійний марафон роблять для того, щоб запросити до Карпат туристів. Марафон буде транслюватися телеканалом Еспресо, а телевізійна версія потім буде показана ще кілька разів.

"Я хочу подякувати усім артистам, які вийдуть сюди, на цю сцену протягом найближчих днів. Вони вийдуть для того, щоб привернути увагу всієї України до нашої літньої культурної столиці. Зараз ви почуєте і Христину Соловій, і Марію Бурмаку, а згодом і Олега Скрипку і гурт Мандри і KOZAK SYSTEM і відомий польський гурт Taraka, який пославився тим, що вперше на Майдані заспівав пісню «Подай руку Україні!». Ви побачите багатьох молодих і досвідчених українських виконавців", - сказав Княжицький.

За його словами, фестиваль зможе привернути увагу до життя високогірних районів України.

"Карпати і Гуцульщина – це те, що єднає нас з Європою", - резюмував нардеп.