https://static.espreso.tv/uploads/article/2543091/imagesim578x383-1835.gif", "width": 960, "height": 560 }, "description": "Незаконно ув'язнений у Росії українець Олександр Кольченко написав заяву керівництву колонії про зустріч із уповноваженою Верховної Ради з прав людини Людмилою Денісовою та українським консулом" }

Кольченко вимагає зустрічі з омбудсменом Денісовою та українським консулом

Незаконно ув'язнений у Росії українець Олександр Кольченко написав заяву керівництву колонії про зустріч із уповноваженою Верховної Ради з прав людини Людмилою Денісовою та українським консулом

Про це йдеться в написаному зі слів Кольченка його адвокатом листі, оприлюдненим у Facebook російською правозахисницею Тетяною Щур.

"Під час зустрічі з адвокатом мною написана заява на ім'я начальника виправної колонії №6 Гордова Д. М. про зустріч із консулом України в м. Єкатеринбурзі Закраявським Г. І. та уповноваженою з прав людини України Денісовою Л. Л., яка буде передана мною через адміністрацію начальнику колонії", - написав Кольченко.

Кольченко зазначив, що адміністрація вважає його громадянином Росії, а в особистій справі є російський паспорт на його ім'я, проте він не розписувався в отриманні цього документа, оскільки вважає себе громадянином України.

При цьому в тексті судового вироку не заперечується українське громадянство Кольченка.