На Донбасі за день одного українського бійця поранено, бойовики гатили з танків і мінометів

Протягом дня, 29 червня, з 7-ї до 18-ї години тривали збройні провокації бойовиків проти підрозділів Об’єднаних сил на Донбасі

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

“Російські окупаційні війська 12 разів порушили режим припинення вогню, 5 разів із забороненої Мінськими домовленостями зброї. На луганському напрямку неспокійно було в районі населеного пункту Кримське, де наші позиції обстрілювалися із гранатометів, а по захисниках Новотошківського відпрацював ворожий танк. Це грубе порушення режиму припинення вогню задокументовано і матеріали передані до міжнародних організацій. Втрат серед особового складу на цьому напрямку немає”, - йдеться у повідомленні.

Упродовж дня на горлівському напрямку було найгарячіше. Бої точилися навколо населеного пункту Луганське. Противник використовував гранатомети, стрілецьку зброю і заборонені Мінськими домовленостями 82-мм міномети. Для примушення окупантів до припинення вогню українські захисники відкривали вогонь наявними вогневими засобами. Проте внаслідок активних бойових дій один український військовослужбовець зазнав поранення.

На донецькому напрямку противник вів турбуючий вогонь по захисниках Мар'їнки та Пісків зі стрілецької зброї та ручних протитанкових гранатометів.

На маріупольському напрямку бої точилися у районі населених пунктів Лебединське, Широкине та Водяне, де ворог застосовував проти наших захисників гранатомети та стрілецьку зброю, а позиції Об'єднаних сил біля Бердянського бойовики російських окупаційних військ випробували на міць 120-мм мінометною міною. Серед українських військовослужбовців на цьому напрямку втрат немає.

Втрати ворога уточнюються.