На Донбасі загинули четверо українських військових, ще двох поранено. Втрати росіян - 17 бойовиків

Упродовж доби 28 червня російські бойовики на Донбасі 28 разів обстріляли позиції українських військових, при цьому 9 разів - із важкого озброєння

Про це повідомляє прес-цент Операції об'єднаних сил.

На луганському напрямку терористи проявляли активність у нічний час і били по захисниках Новотошківського з танку, мінометів, автоматичних гранатометів і БМП. У районі Світлодарської дуги з гранатометів і великокаліберних кулеметів ворог обстріляв позиції біля Світлодарська та Новозванівки. Внаслідок обстрілів один український військовий загинув, ще одного поранено.

У районі населеного пункту Південне на Горлівському напрямку окупанти активно застосовували міномети, гранатомети та великокаліберні кулемети, вогнем із яких прикривали роботу снайпера та диверсійної групи. Вогнем у відповідь силам ООС вдалося стабілізувати ситуацію, проте двоє захисників України загинули. На цьому ж напрямку внаслідок ворожого обстрілу з гранатометів та великокаліберних кулеметів зазнав поранення захисник Луганського.

На донецькому напрямку загарбники обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї позиції біля Мар’їнки, Верхньторецького та Авдіївки. Один із захисників Авдіївки внаслідок обстрілів загинув.

На маріупольському напрямку російські найманці били зі зброї, яка має бути відведена на визначені Мінськими домовленостями відстані. Так, по захисниках Павлополя терористи застосували 122-мм артилерію, 120-мм міномети та станкові протитанкові гранатомети. Також ворог обстріляв позиції в районі Водяного, Лебединського, Гнутового, Новотроїцького та Широкиного. Втарт серед особового складу Об’єднаних сил на цьому напрямку немає.

За уточненими даними розвідки, втрати окупантів склали 17 бойовиків - 9 загиблими, 8 пораненими.