На Via Carpatia триває третій завершальний день музичного марафону "Літня культурна столиця". Наживо

У Криворівні Івано-Франківської області розпочався третій завершальний день музичного марафону "Літня культурна столиця" в рамках Міжнародного форуму Східної та Центральної Європи "Via Carpatia"

Про це передає телеканал Еспресо.TV.

Сьогодні на головній сцені Форуму перед глядачами виступлять: Олег Скрипка і Le Grand Orchestra, Мандри, Тарас Чубай і "Плач Еремії", Аліна Паш, RIYA, гурти MniShek та Warsoba.

В перші два дні музичного марафону "Літню культурну столицю" зі сцени підтримали Христина Соловій і Марічка Бурмака, Kozak System і Taraka, Роман Коляда, Іванка Червінська, Ігор Закус, гурти Adm:t, РояльКіт, Motanka, Sun Groove, Gypsy Lyre та Miroslava Kopynets, Le cœur, Юрій Самовілов.Гуртом.

Марафон називається "Літня культурна столиця" України, тому що він проводиться в Криворівні, в місці, де фактично жив перший президент України Михайло Грушевський, Іван Франко, сюди приїжджав Михайло Коцюбинський, тут він написав "Тіні забутих предків", а Сергій Параджанов зняв фільм. Тут унікальні і чарівні місця, які привертали увагу не лише українців, а й поляків, євреїв, які жили тут поруч з українцями. Криворівня фактично була літньої столицею української інтелігенції. Організатори прагнуть відродити цю традицію!

Пряму трансляцію музичного марафону можна дивитися як на YouTube та і на FB.