Бурбак назвав 3 головні закони, за які нардепи голосуватимуть цього тижня

Верховна Рада цього тижня розгляне законопроекти про захист дітей та інформаційну безпеку, а також проголосує за новий склад Центральної виборчої комісії

Про це повідомив голова депутатської фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, передає Еспресо.TV.

На думку Бурбака, найголовніше питання 3 липня - ухвалення у другому читанні законопроекти щодо захисту дітей та питань інформаційної безпеки.

"Усі розуміємо, що одне з основних завдань - обрання нового складу Центральної виборчої комісія. Знаєте, що є подання президента України щодо членів ЦВК. У списку 14 кандидатів на 13 посад. Головне, щоб було 226 голосів: не лише за відставку усіх нинішніх членів ЦВК, а й для голосування за кожну кандидатуру, щоб могли обрати склад комісії”, - пояснив Бурбак.

Він додав, що "Народний фронт" готовий голосувати за оновлення складу ЦВК, адже у поданні зазначені кандидатури, які висувала фракція. Бурбак також заявив, що фракція готова у майбутньому голосувати за закон про зняття депутатської недоторканності.

"Ви знаєте, є два законопроекти. Конституційний суд дав позитивні висновки щодо них. Гадаю, коли вони будуть поставлені на пленарний тиждень, будемо їх підтримувати. Фракція "Народного фронту" наполягає, що ніхто не зможе ховатися за депутатською недоторканністю", - підсумував Бурбак.