Окупанти ігнорують перемир'я у зоні ООС: 25 разів обстріляли позиції ЗСУ

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 25 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців, втрат серед бійців ЗСУ не було

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Вчора ситуація на Сході України залишалася контрольованою. Вороги проігнорували рішення Тристоронньої контактної групи щодо встановлення "хлібного перемир’я" та порушували режим припинення вогню.

Вони гатили переважно з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих ділянках зі зброї, забороненої Мінськими угодами. Окупанти 25 разів відкривали вогонь по позиціях української армії, 2 з яких - із важкого озброєння.

"Підрозділи Об’єднаних сил надійно утримували займані рубежі, неухильно дотримувалися режиму припинення вогню і не піддавалися на провокації ворога. Адекватну відповідь давали лише тоді, коли дії агресора несли пряму загрозу нашим військовослужбовцям та мирному населенню", - наголосили у відомстві. 

На Луганському напрямку під обстріли з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї потрапили Щастя, Новоолександрівка та Кримське. Захисників Троїцького бойовики провокували пострілами із 82-мм міномету.

Неспокійно було і у районі Світлодарської дуги, де противники били з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Горлівському напрямку російські найманці накрили вогнем з гранатометів та великокаліберних кулеметів позиції в районі населеного пункту Луганське, а з мінометів калібром 120 мм - захисників Зайцевого. По позиціях у районі Гладосового гатили з БМП.

Окупанти відкривали вогонь у районі населених пунктів Водяне, Гнутове та Широкине з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

"Втрат серед наших військовослужбовців немає", - підсумували у штабі.