"Олег Сенцов, Україна з тобою". На трибунах "Олімпійського" провели масову акцію на підтримку політв'язня

У Києві на НСК «Олімпійський» відбулася акція на підтримку незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова

Колона бажаючих підтримати українських політв'язнів пройшла на стадіон з палаючими факелами і скандуючи "Свободу Олегу Сенцову!", "Україна понад усе!", "Крим - це Україна!", повідомляє Укрінформ.

Біля поля стадіону було розміщено великий банер "Олег Сенцов, Україна з тобою", який підсвітили факелами. На двох великих екранах з різних боків стадіону можна було побачити фотографії українських політв'язнів у РФ і альтернативні плакати українського художника Андрія Єрмоленка до ЧС-2018 проти політики Путіна. На світлинах, зокрема, зображені катастрофа рейсу MH-17, закривавлений «Забивака» — талісман російського чемпіонату.

Учасники заходу, яких зібралося близько тисячі, на трибунах скандували "Україна понад усе!", "Один за всіх, всі за одного!"

Також серед учасників акції були віце-прем'єр Генадій Зубко, в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, міністр інфраструктури Володимир Омелян, волонтери, народні депутати. Завершилася акція масовим виконанням Гімну України.