Черв'як у оці: на Полтавщині у жінки виявили 12-сантиметрового паразита

У Кременчуцькій лікарні Полтавської області виявили випадок дирофіляріозу

Про це повідомляє "Кременчуцька газета" з посиланням на слова головного епідеміолога міста Лариси Коровіної.

Мешканка Козельщини звернулась до кременчуцької лікарні до офтальмолога зі скаргами на дискомфорт в оці. Після обстеження лікар  виявив у неї філяріоз - паразитарне захворювання.

У результаті з ока жінки видалили черв'яка, розмір якого сягав близько 12 сантиметрів. Скільки він жив у оці жінки невідомо. 

Зазначається, що людина заражається дирофіляріозом при укусі інфікованим комаром. Переносять хворобу комарі від інфікованих собак, котів. 

Довідка

Дирофіляріоз — це природно-осередкове паразитарне захворювання собак, кішок, диких тварин сімейств Canidae і Felidae, яке здатне передаватися людині. Вважається, що хвороба характерна для територій з вологим і теплим кліматом: це країни Азії, Африки, Південної Європи.

В Італії, Франції, Греції, на Шрі-Ланці захворюваність залишається практично на постійному рівні. А в Іспанії, Ізраїлі, Японії та Угорщини щорічно реєструються спорадичні випадки. Але в останні роки спостерігається збільшення захворюваності дирофіляріоз в країнах, для яких це захворювання не зовсім характерно.