Доба в зоні ООС: поранено бійця ЗСУ, окупанти продовжують ігнорувати перемир'я

Протягом минулої доби один український військовослужбовець зазнав поранень на Донбасі, втрати противників - дві особи

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Вчора ситуація на Сході України залишалася контрольованою: вороги ігнорували "хлібне" перемир'я та продовжували активність практично по всій лінії зіткнення.

Противники били переважно з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Минулої доби вони 21 раз відкривали вогонь по позиціях української армії. 

"Підрозділи Об’єднаних сил надійно утримують займані рубежі, неухильно дотримуються режиму припинення вогню і не піддаються на провокації ворога", - наголосили у відомстві. 

Під обстріли з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї потрапили позиції в районі населених пунктів Кримське та Причепилівка, що на Луганському напрямку.

В районі Світлодарської дуги російсько-окупаційні війська гатили із стрілецької зброї у районі Луганського та Новозванівки.

Також ворог відкрив вогонь по нових позиціях, які займає рота глибинної розвідки зі складу Об'єднаних сил, на східній околиці Золоте-4. 

Позиції біля Новолуганського накрили вогнем з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, в результаті чого український військовий зазнав поранень. По захисниках Пісків окупанти били з протитанкових гранатометів.

Найбільш напруженою ситуація була на Маріупольському напрямку: у районі населених пунктів Водяне, Гнутове, Широкине, Павлопіль, Чермалик та Лебединське гатили з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. 

За уточненими даними розвідки, двоє бойовиків російських окупаційних військ зазнали поранень. 

Вже 3 липня окупанти три рази відкривали вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по захисниках Кримського, що на Луганському напрямку, та у районі населених пунктів Водяне та Широкине, що на Маріупольському напрямку.