Переможці конкурсів на посади до ДБР проходитимуть поліграф

Усі кандидати на посади до Державного бюро розслідувань, яких конкурсні комісії рекомендуватимуть до призначення, обов’язково проходитимуть дослідження із застосуванням поліграфу

На цьому наголосив директор Державного бюро розслідувань Роман Труба, інформує прес-служба відомства.

Він звернув увагу, що Кабінет міністрів вніс зміни до "Порядку проведення психофізіологічного дослідження із застосуванням поліграфа у Державному бюро розслідувань", яким переніс етап поліграфу після проведення співбесід.

"Це логічний та очевидний крок, який ми пропонували зробити. Проведення дослідження за допомогою поліграфу – довготривалий та складний етап, у тому числі для кандидатів. Неправильно змушувати людину проходити поліграф, якщо невідомо, чи стане вона працівником ДБР. Таких «потенційних» працівників – декілька тисяч", – підкреслив директор бюро.

При цьому він зауважив, що після співбесіди інтерв’ювання кандидатів може бути більш конкретизованим.

Водночас, Труба роз’яснив, що конкурс на 219 посад до центрального апарату бюро проходитиме за старим порядком, тобто всі кандидати мають пройти поліграф.

Він також звернув увагу, що Державне бюро розслідувань – єдиний орган, де до вступу на службу, а також не рідше одного раз на рік, працівники проходять поліграф.

"Такої вимоги немає в жодному державному органі, в тому числі і в нових антикорупційних органах", - наголосив Труба.