Розробники додатків мають доступ до листування в Gmail, - ЗМІ

Розробники сторонніх додатків мають доступ до поштового листування мільйонів користувачів сервісу Gmail і активно цим користуються

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Налаштування доступу Gmail дозволяють розробникам додатків і компаніям, які займаються збором та аналізом даних, переглядати повідомлення та особисті дані користувачів.

Попри те що надання доступу до пошти здійснюється виключно за згодою користувача — при установці або запуску програми, що вимагає доступ до листування, ОС Android попросить підтвердити бажання поділитися особистим листуванням.

За заявою Google, поштові повідомлення передаються тільки ретельно перевіреним стороннім розробникам. У процесі перевірки співробітники Google з’ясовують, чи необхідний збір подібної інформації з додатком для його успішного функціонування. Наприклад, поштовому клієнтові абсолютно точно необхідний доступ до облікового запису Gmail.

Як стверджує Google, безліч заявок від сторонніх розробників відхиляється, однак компанія не наводить конкретних даних про те, скільки саме.

Серед «надійних» компаній, що заглядають в поштові скриньки користувачів Gmail, значаться Return Path і Edison Software. Працівники цих фірм вручну аналізують сотні листів, щоб в результаті навчити машинні алгоритми автоматично обробляти подібні дані.

Співробітники Google також можуть читати листи користувачів, але лише в особливих випадках, коли користувач дає на це однозначну згоду. Наприклад, службі технічної підтримки компанії може знадобитися доступ до пошти користувача, який заявив про злам облікового запису Google.