В рекламі Dove більше не буде відретушованих фото. Чому

Косметичний бренд Dove пообіцяв використовувати справжні фотографії моделей, не відретушовані в фотошопі

Як пише Creativity Online, з липня компанія на свою рекламну продукцію буде наносити знак під назвою No Digital Distortion Mark: його завдання - повідомити споживачам, що компанія використовує справжні фото.

Про поступову відмову від оброблених знімків бренд оголосив в минулому році. Однак дослідження показують, що покупці все одно не довіряють рекламним фото: 77% жінок в світі впевнені, що всі зображення, які вони бачать в медіа, так чи інакше редагуються. 69% зізналися, що відчувають тиск і тривогу через нереалістичні стандарти краси, які просуває реклама.

За словами представників Dove, вони мають намір змінити цю ситуацію. "Ми дотримуємося декількох принципів: використовуємо фотографії звичайних жінок, а не професійних моделей; показуємо їх такими, якими вони є в реальному житті; намагаємося допомогти дівчатам знайти почуття власної гідності", - каже маркетинг-директор компанії Емі Степанян.

"Ми сподіваємося, що до цього приєднається все більше брендів, оскільки це зобов'язання має бути широко поширене", - йдеться в заяві компанії.

Читайте також: Продати все. 4 гачки, на які вас чіпляє реклама