Як з анекдоту: у Харкові теща замовила вбивство колишнього зятя

У Харкові передали до суду справу жінки, яка замовила вбивство свого колишнього зятя

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області. 

У ході досудового розслідування встановили, що у 2015 році донька та зять підозрюваної розлучилися. З того часу колишнє подружжя через суди ділило майно та опіку над дитиною. 

Аби вирішити конфлікт між чоловіком та жінкою екс-теща вирішила замовити вбивство зятя. 

З вересня 2017 року жінка через знайомих почала шукати людей з кримінальним минулим і познайомилася з неодноразово судимим 32-річним чоловіком. З ним вона домовилася про вбивство. Однак чоловік звернувся до прокуратури та СБУ в Харківській області. З цього моменту за розвитком подій стежили правоохоронці.  

Перемовини йшли кілька місяців. Близько місяця спецпідрозділи СБУ і слідчі прокуратури готувалися до імітації злочину. Врешті-решт колишня теща дала виконавцю передоплату у розмірі $1,5 тис. Головна умова виконання вбивства від замовниці - смерть має бути схожою на природну. Підозрювана розповіла виконавцю, що колишній зять приймає препарати. Тому кілер пообіцяв підмінити препарат, який вживав потерпілий, і той мав сам собі уколоти отруту.

24 січня 2018 року на вулиці Сумській, зятю, коли він був за кермом авто, нібито стало погано. Він викликав швидку. Дорогою до автомобіля лікарів втратив свідомість. 25 січня умовний вбивця прийшов на зустріч із замовницею та отримав другу частину грошей - $8,5 тис. Таким чином життя чоловіка коштувало $10 тис.

Наразі на вимогу прокуратури підозрювана перебуває під вартою. Жінка відмовилася співпрацювати зі слідством.
 
Максимальна санкція статей передбачає довічне позбавлення волі.