Як зберегти зір здоровим. 6 порад від Супрун

Очільниця МОЗ Уляна Супрун розповіла, як підтримувати зір у тонусі

Про це вона написала на Facebook-сторінці.

Відволікайтесь від екранів

Смартфони, планшети та комп’ютери тримають очі у напрузі. Це призводить до  комп'ютерного зоровому синдрому, який виявляється у загальному погіршенні зору, сухості та почервонінні очей. Щоб захистити очі, варто регулярно робити перерви та вправи.

Захищайте очі від сонячного проміння

Правильно підібрані окуляри з відповідним рівнем захисту від ультрафіолетових променів допоможуть зберегти зір. Вплив ультрафіолету може спричинити печіння та пошкодження очей, також збільшує ризики появи катаракти.

Підтримуйте зір правильним харчуванням

Продукти, які покращують роботу серцево-судинної системи, також допоможуть захистити ваш зір. Оптимальна дієта містить мінімальне споживання насичених жирів і солі, вживання помірної кількості жирних білків: це горіхи, насіння та бобові, свіжі овочі, фрукти тощо.

Слідкуйте за загальним станом здоров’я

Хронічні проблеми зі здоров'ям можуть негативно впливати на зір: якщо у вас діабет або підвищений артеріальний тиск, варто слідкувати за станом зору.

Вдосконалюйте свої щоденні звички

Фізичні навантаження, відмова від куріння, здоровий сон та зменшення стресу - допоможуть зберегти зір.

Регулярно перевіряйте зір

Комплексна розширена діагностика допоможе виявити захворювання, які проходять безсимптомно. Для кожного кількість візитів до лікаря індивідуальна. Зазвичай це раз на 1-2 роки.

Визначити необхідну кількість відвідувань допоможе лікар, залежно від сімейної історії захворювань очей та особливостей вашого організму і способу життя.