Денісова поскаржилася російському омбудсмену на побиття Гриба

Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова направила в апарат російського омбудсмена Тетяни Москалькової листи через порушення прав українських політв'язнів Павла Гриба і Станіслава Клиха

Про це йдеться у повідомленні прес-служби українського омбудсмена.

"Є інформація про те, що під час етапування в пенітенціарний заклад Ростова-на-Дону Павло Гриб був жорстоко побитий іншими ув’язненими. Крім того, у Павла відібрали всі речі і продукти харчування, які напередодні були передані представниками Генерального консульства України. Також стало відомо, що політв’язень страждає сильним головним болем і слабкістю, йому не надають необхідні ліки", - пише Денісова.

Через це Денісова підготувала звернення до робочого апарату уповноваженого з прав людини Росії, в якому, "зазначається, що стан здоров’я Павла Гриба і порушення його права на особисту безпеку викликають велику стурбованість".

Також у листі омбудсмен просить надати Грибу необхідну кваліфіковану медичну допомогу.

Крім того, у листі Денісова просить свою російську колегу повідомити про підстави переведення Станіслава Клиха в обласну психіатричну тюремну лікарню Магнітогорська, а також сприяти проведенню незалежного медичного обстеження українця українськими або іноземними лікарями.