Порошенко підписав закон про валюту і валютні операції

Президент України Петро Порошенко підписав закон №8152 про валюту і валютні операції

Про це президент повідомив у Twitter.

"Підписав Закон "Про валюту і валютні операції". Це - ще один акт економічної свободи і наша спільна перемога!" - написав Порошенко.

Метою законопроекту є встановлення режиму валютного регулювання, яке передбачає вільне проведення валютних операцій їх суб’єктами, що має на меті покращення простоти проведення таких операцій, покращення інвестиційного клімату та інвестиційної привабливості України, а також реалізацію зобов’язань України в рамках Угоди про асоціацію з ЄС, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами.

Також закон має на меті впровадження принципів регулювання руху капіталу Євросоюзу.

Законо, зокрема, встановлює норми ліцензування професійної діяльності з надання послуг проведення валютних операцій, а також особливості проведення валютного нагляду (уточнюється їх склад, регламентуються права та обов’язки цих суб’єктів), обміну інформацією між суб’єктами валютних операцій, включаючи органи валютного нагляду, та накладення санкцій за порушення валютного регулювання.

Також документом докладно регулюються права й обов’язки резидентів і нерезидентів у сфері проведення валютних операцій, у тому числі обов’язок представляти органам і агентам валютного нагляду документи й інформацію.