Супрун розповіла, як боротися зі станом тривоги

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, як боротися з симптомами тривожності: поганим настроєм, порушенням сну, надмірною чутливістю до шуму та пришвидшенним диханням або серцебиттям

Про це повідомляє Супрун у Facebook.

Дослідження вказують, що мешканці міст мають на 21% вищий ризик появи тривожних розладів та на 39% - розладів настрою, ніж мешканці сільської місцевості.

"Перш за все, варто розуміти, що відчувати тривогу час від часу - це нормально. Часто це захисна реакція організму на небезпечні ситуації та порушення зони комфорту. Більш того, в певних випадках незначна тривожність може бути корисною. Наприклад, це відчуття може сприяти тому, що ви більш відповідально поставитесь до важливого завдання”, - зазначає лікарка.

Проте через постійне відчуття тривожності підвищується рівень гормону стресу кортизолу та артеріальний тиск, що з часом може збільшити ризики появи хвороб серця, розвитку інсульту та хвороб нирок. Крім цього, погіршується і якість життя. Тому дуже важливо вміти протистояти цьому стану та навчитися його контролювати. Ось кілька простих порад, які допоможуть боротись з тривожністю:

Інколи відчуття тривожності може бути схожим на вантажівку, яка ось-ось вас зачепить. Тому будьте уважними до свого організму та намагайтесь швидко реагувати на потеніцйні небезпеки. Адже відчуття тривожності та стресу заважає нам функціонувати, працювати, спілкуватися з іншими та може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям.