У Росії підлітки провели акцію на захист Сенцова перед стадіоном, де грають матчі ЧС-2018. Їх затримали

У вівторок, 3 липня, у російському Санкт-Петербурзі 16-річна активістка Ліка Петровська і троє її товаришів, двоє з яких також неповнолітні, влаштували біля стадіону, на якому відбуваються матчі чемпіонату світу, акцію на захист прав людини в Росії

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Петровська у закривавленій сукні лягла на постамент, на якому стоїть символ чемпіонату вовк "Забівака". За словами дівчини, у такий спосіб вона намагалася вказати на внутрішні проблеми Росії.

"Ми хотіли привернути увагу до того, що, чого б не показували іноземцям, всередині все не так добре і красиво", - сказала Петровська в коментарі журналістам.

Активістка також зазначила, що, крім інших проблем, акція мала на меті нагадати про голодування незаконно засудженого до 20 років ув'язнення українського режисера Олега Сенцова, який перебуває в колонії в місті Лабитнангі у Заполяр'ї.

Під час акції протесту підлітків затримала поліція "за порушення порядку проведення акцій". Правозахисний проект "ОВД-инфо" зазначає, що одній із затриманих стало погано, їй довелося викликати "швидку".