Через спеку асфальт в Австралії розплавився, і "налип" на автівки

Через спеку і підвищену вологість в Австралії, неподалік міста Тарзан асфальт розплавився - він став в'язким і намотався на колеса кількох автівок

Про це повідомляють ABC News.

Департаменту транспорту Австралії довелося перекрити проблемну ділянку дороги. Влада пообіцяла компенсувати збитки всім потерпілим, яких наразі налічується більше 50.

Бріджит Дейлі, одна з тих, чиє авто постраждало від дорожнього покриття сказала, що була абсолютно шокована, виявивши, що на всіх чотирьох колесах автомобіля було по три дюйми асфальту.
"Наче ми були комахами, які потрапили в павутину, і ми тонули. Люди просто не могли повірити в те, що сталося з їх транспортними засобами", - додала вона.

Асфальт був покладений минулого тижня транспортним підрядником COLAS Australia, але був пошкоджений через вологу погоду.

Червень, липень і серпень в Австралії вважаються холодними місяцями року, так як на континенті в цей час встановлюється календарна зима. Температура на узбережжі в ці місяці рідко піднімається вище +20 градусів Цельсія.

Директор округу Сандра Берк сказала, що екстремальні спекотні температури посприяли тому, щоб поверхня розплавилася, назвавши ситуацію поєднанням чинників.

Під час робіт була незвично холодна і волога погода , і короткочасна спека викликала таку ситуацію" - сказала вона.