Tesla не проводитиме тест на безпеку, щоб прискорити виробництво автівок

Компанія Tesla відмовилася від проведення одного з тестів на безпеку своїх електрокарів для прискорення виробництва машин

 Про це пише Business Insider.

На думку засновника Tesla Ілона Маска, тест для перевірки гальм автомобіля був надлишковим, тому компанія прийняла рішення відмовитися від нього.

Після цього повідомлення акції Tesla впали на 6%. Видання зазначає, що процес тестування коромисла вважається дуже важливим в індустрії, тому не зрозуміло, чому компанія вирішила відмовитися саме від нього, а також чому це рішення було прийнято саме зараз, а не раніше.

При цьому в компанії запевнили, що всі автомобілі проходять перевірку гальм і установки коліс перед тим як покинуть фабрику у Фрімонті.

"Кожен автомобіль, який ми створюємо, проходить суворі перевірки і повинен відповідати суворим вимогам. Щоб точно впевнитися, ми тестуємо кожну Model 3, щоб виявити поломки, крутний момент, скрипи і гуркіт. Немає ніяких винятків", - йдеться в листі представника Tesla CNBC.

Tesla нещодавно вийшла на показник виробництва електрокара Model 3 до 5 тис. штук на тиждень, хоча повинна була це зробити ще в кінці 2017 року. У зв'язку з цим компанія відчуває рекордні збитки, а також проводить вимушені звільнення.