У БПП обіцяють блокувати роботу Ради до розгляду питання зміни ЦВК

Фракція БПП повернеться до голосувань у парламенті за умови готовності коаліційних та інших депутатів розглядати питання зміни складу Центральної виборчої комісії

Про це заявив народний депутат від БПП Олексій Гончаренко, передає Еспресо.TV.

"Ми зайняли принципову позицію в цьому питанні і не відступатимемо, поки не доб'ємося, щоб склад ЦВК був оновлений. Колеги мають одуматись і прийняти інше рішення, щоб ми розблокували роботу парламенту", - сказав Гончаренко.

Депутат зазначив, що на зміні складу ЦВК наполягає президент України Петро Петро Порошенко.

"Жодної аргументації, чому наші колеги хочуть зберегти Охендовського з колегами у ЦВК, ми не почули. Бо її просто не існує, не можна цьому дати пояснення. Представники всіх парламентських фракцій, крім Опозиційного блоку, який подавав Охендовського, є в поданні президента. Президент казав, що хоче повного оновлення ЦВК і точно не буде подавати Михайла Охендовського в новий склад ЦВК", - сказав Гончаренко.

При цьому представник президентської фракції визнав наявність розколу в коаліції з цього питання та наголосив, що склад ЦВК необхідно змінити до парламентських канікул, оскільки вже у серпні почнеться підготовка до нових виборів президента.

"Я б не сказав, що можно казати про остаточний розкол коаліції, але розкол у цьому питанні, безумовно, є. Фактично ця ситуація зараз стала публічною, але вона вже триває не один місяць. Ми тягнули й тягнули, а далі тягнути нема куди, бо у нас цей тиждень передостанній, наступний тиждень останній перед парламентськими канікулами, а вже у серпні ЦВК має приймати перше рішення по початку запуску президентських виборів", - сказав Гончаренко.

Крім того, депутат від БПП нагадав, що кандидати до нового складу ЦВК відомі вже тривалий час і щодо них не з'являлося жодних закидів у корупції чи непрофесійності.

"Ці прізвища обговорюються вже півроку. За ці півроку по жодному з людей, які були подані, не знайдено жодного компромату", - додав Гончаренко.