У Придністров'ї зафіксували загадкові переміщення десятків вантажівок російської армії

У Придністров'ї десятки вантажівок без номерних знаків перевозять у невідомі місця боєприпаси і озброєння, що зберігається на російському армійському складі у селі Колбасна

Про це заявив глава парламенту Молдови Андріан Канду, інформує IPN.

За його словами, будь-які спроби Об'єднаної контрольної комісії, молдовських офіцерів дізнатися, що відбувається, закінчилися провалом.

"Коли не дотримуються угоди, коли є рухи, на зразок цього, то ми розуміємо, в якій ситуації перебуваємо, коли говоримо про безпеку країни", – сказав Канду.

На думку спікера парламенту, те, що відбувається у Молдові можна назвати гібридною війною на рівні кібератак і пропаганди. Він нагадав про погрози Росії, пов'язані з постачанням газу і електроенергії для Молдови, України та Грузії.

"Ось чому ми намагаємося знайти разом вирішення. Ми вже намітили деякі рішення на регіональному рівні між Україною, Грузією та Республікою Молдова в галузі нашого співробітництва", – додав глава законодавчого органу.

Нагадаємо, на території придністровського регіону розквартировано понад півтори тисячі військовослужбовців Росії. На військових складах у селі Колбасна Рибницького району зберігається понад 20 тисяч тонн боєприпасів та авіаційних бомб.