У Швейцарії суд скасував багаторічну заборону на електронні сигарети

Кілька років в Швейцарії діяв закон, який забороняв виробництво вейп-товарів, зокрема обмежував і продаж електронних сигарет. Навесні 2018 року заборону було знято за рішенням Федерального адміністративного суду

Індустрія вейпінга активно розвивається — хороші електронні сигарети купити може кожен. Ніяких обмежень на покупку ні е-сигарет, ні рідин для них немає. Не заборонено парити і в громадських місцях.

Вейпінг став здоровою альтернативою палінню, так як його пар не виділяє токсинів і канцерогенів, які отримує курець при використанні звичайної сигарети. Численні дослідження, які систематично проводяться в Європі та США, раз по раз доводять, що вейпінг менш небезпечний для здоров'я, а на практиці вже понад 20% парильників у всьому світі змогли кинути курити саме завдяки вейпу.

Швейцарія — держава, яка відома завдяки високому рівню економіки та права. Так, навесні 2018-го федеральний адміністративний суд Швейцарії відмінив закон, який протягом декількох років забороняв виробництво товарів для вейпінга.

Що конкретно скасував суд

Джудіт Дефлорін, співробітник федеральної організації з безпеки харчових продуктів, заявила, що рішення суду зняло всі заборони на виробництво нікотинової рідини для електронних сигарет, що сприяє розвитку бізнесу та збільшення інтересу до паріння курців.

Швейцарія не є членом Євросоюзу, тому на неї не поширюється Директива по тютюновій продукції (TPD), яка встановлює такі обмеження:

Для Швейцарії дуже важливо підтримувати здоров'я населення і стимулювати перехід на пар курців як на альтернативу куріння. Кількість курців в Швейцарії — 0,7% від загальної кількості населення, а це близько 60 тисяч осіб з 8,4 млн.

Захисна група вейп-індустрії Швейцарії — одна з найдавніших у Європі. Helvetic Vape була створена ще в 2013 році і група активно працювала над тим, щоб прибрати заборону на вейпінг.

Зняття заборони судом стало результатом багаторічної успішної боротьби організації, і тепер у захисників є права і можливості розвивати вейп-індустрію та культуру вейпінгу в країні.