Українські компанії планують збільшити видобуток газу

Держслужба геології та надр України навела дані, які свідчать про те, що українські нафтогазовидобувачі планують активізувати свою діяльність і ведуть активну роботу в напрямку отримання дозвільних документів на видобуток

Про це повідомляє LB.ua.

Виходячи з даних Держгеонадр, низка компаній отримують нові і розширюють старі ліцензії на розробку вуглеводневих родовищ.

East Europe Petroleum розширює 5 своїх ліцензійних площ: Деражнянську, Боярско-Чапаевську, Клюшниківську, Майорівську, і Південно-Свістунковську та відмовляється від видобутку сланцевого газу на користь природного на Ново-Диканській, Флеровсько-Ювілейній, Вільшанській, Гулаківський і Бутовського-Миргородській площах.

33% EEP належать державі в особі НАК "Надра України", а інша частина - кіпрській компанії Hartlog Limited, яку пов'язують із харківським бізнесменом Павлом Фуксом.

Також була оприлюднена заявка ТВІНС ГРУП на отримання ліцензії по Дубровській площі. У минулому на цю площу претендувала компанія "Ангро Інвест", яку ЗМІ часто пов'язують з власником групи АТБ Геннадієм Буткевичем.

Спеціальні дозволи на розробку Звязівської та Филенково-Черняхівської площ можуть отримати компанії ЕЛІОН ІНВЕСТ і ПРАЙС КОМПАНІ. Раніше по ним вже були підписані накази про видачу спецдозволів на "Голден Деррік" (East Europe Petroleum). І хоча ліцензії так і не були отримані, цілком ймовірно, що площі входять в орбіту інтересів Павла Фукса.

На Бобрицьку площу претендує компанія СЕНС-Д засновником якої, згідно єдиного реєстру, зазначений Андрій Гавриш з Дніпропетровської області. Також Андрій Гавриш свого часу керував ТД "АМ Трейд".

"Вест-газ-плюс" подав заявку на Прирічну площу. За даними єдиного реєстру, власником компанії є Олександр Ільїн.

Видобуток природного газу в Україні в 2017 році збільшився, на 4,2% у порівнянні з 2016 роком - до 20 млрд 825,3 млн кубометрів.