Він дуже хворий і увесь час говорить про дитинство: мама Клиха про його стан

Український політв'язень Станіслав Клиха, який наразі перебуває у психіатричній лікарні в Магнітогорську у Росії, дуже хворий

Про це розповіла мати Клиха у телефоній розмові з Уповноваженою Верховної Ради з прав людини Людмилою Денісовою, повідомляє прес-служба омбудсмена. 

"Тільки що телефоном поговорила з Тамарою Іванівною - мамою Станіслава Клиха. Вона сказала, що заразі її син, дійсно, знаходиться в психіатричній лікарні. Це підтвердили і правозахисниця Тетяна Щур, і адвокат Катерина Бур’ян. Станіслава чимось лікували, він краще себе почуває, але по очах видно, що він, безумовно, дуже хворий", - йдеться у повідомленні.

Інформація зі ЗМІ, за словами Тамари Іванівни, про добре почуття Станіслава Клиха, надана російським омбудсменом, застаріла.

"Турбує те, що Станіслав попросив дитячі книжки. Коли мати була у нього 2 місяці тому, він теж увесь час говорив про дитинство. Вже тоді це її насторожило. Зараз Тамара Клих не може поїхати до сина, оскільки вона сама дуже погано себе почуває, в неї великі проблеми зі здоров’ям. Все ж таки їй 75 років", - написала Денісова. 

Матері Клиха телефонував український консул й повідомив, що 11-12 липня намагатиметься потрапити до Станіслава, якщо його допустять. Консульство контролює ситуацію. Крім того, стало відоме місцезнаходження Станіслава.

"Я ще раз звертатимусь до Комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович, щоб вона посприяла моєму візиту до наших політв’язнів, які знаходяться в Росії й, в першу чергу до тих, хто оголосив голодування та чий стан здоров’я викликає занепокоєння. До Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Олега Сенцова, Еміра Усеїна Куку", - зазначила Денісова.