Затримана чиновниця Мін’юсту мала роман з втікачем Кузьміним та карти позицій ЗСУ

Затримана 4 липня посадовиця Мін’юсту Аліса Оскірко мала стосунки із Ренатом Кузьміним, високопосадовцем часів Януковича, який втік до Росії

Спільні фото Оскірко та Кузьміна виклав на своїй сторінці у Facebook журналіст Андрій Дзіндзя.

"Знайомтесь Оскірко Аліса Олексіївна, коханка Рената Кузміна та чиновниця Мінюсту ! Саме ії СБУ піймав на хабарі", - пише Дзіндзя.

 

Також блогер Антон Ходза на своїй сторінці у Facebook зазначає, що при обшуках у Оскірко знайшли карти дислокації українських військ на лінії розмежування, з позначеними опорниками та всією військовою інфраструктурою.

"Виходить так: пошкреби корупціонера - знайдеш ватного агента. Скільки ще таких Аліс?", - додає Ходза. 

Крім того, у соцмережі Однокласники с торінка дядька Аліси - Ігора Оскірко. 

Оскірко займає посаду начальника управління акредитації та моніторингу суб’єктів держреєстрації департаменту держреєстрації та нотаріату Міністерства юстиції.

Ренат Кузьмін у 2010-2013 роках був першим заступником генерального прокурора України. Під його керівництвом були направлені до суду справи щодо Юрія Луценка та Юлії Тимошенко. Кузьмін також порушив кримінальну справу проти Леоніда Кучми за фактом перевищення влади і службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки щодо охоронюваних законом прав та інтересів громадян Георгія Ґонґадзе та Олексія Подольського.

У 2014 році балотувався на посаду президента України, отримав 0,10 % голосів. У травні 2014 року ГПУ почала розслідування за фактом організації в 2010 році Кузьміним незаконного затримання Юрія Луценка та підбурювання судді Печерського суду Києва до обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту. Наприкінці червня Кузьміна оголосили в розшук. У грудні МВС звернулося до Інтерполу з проханням оголосити Кузьміна у міжнародний розшук, проте Інтерпол відповів відмовою, назвавши справу політизованою.

Нагадаємо, Алісу Оскірко та її поплічників затримали 4 липня. Ім'я затриманої у прес-службі ГПУ не повідомляли, однак ЗМІ з'ясували і  підтвердили, що йдеться про неї. Вона разом із спільниками хотіла нажитися тому, що у Юстиції не заважатимуть працювати одному з підприємств у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень..