$350 тисяч за життя 20 дітей: на Прикарпатті чоловік провернув невдалу аферу

На Прикарпатті чоловік вимагав $350 тисяч за звільнення 20 дітей, яких він нібито тримав у заручниках

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Повідомлення про те, що зловмисник тримає в заручниках дітей, отримала поліція, СБУ та низка ЗМІ. За звільнення бранців вимагалося $350 тисяч або еквівалент у криптовалюті у розмірі 54 біткойнів. У разі несплати грошей висловлювалася погроза  завдати дітям тілесних ушкоджень.

Працівники кіберполіції і внутрішньої безпеки Нацполіції встановили місцезнаходження людини, яка відправляла ці звістки. Інформація була надіслана з Прикарпаття. 

Шантажистом виявися 24-річний раніше не судимий житель Коломийського району, Івано-Франківської області. Вдома у чоловіка провели обшук та вилучили його комп’ютер та мобільний телефон.

Зловмисник розповів, що через службу розшуку дізнався імена дітей, які зникли безвісти, і зазначив їх у своєму повідомленні. Для правдоподібності додав звукові файли з криками дітей, які попередньо скачав з інтернету. Докази зізнання працівники поліції знайшли у поштовій скриньці шантажиста.

За цим фактом Головним слідчим управлінням НПУ було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.147 (Захоплення заручників) та ч.2 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Зловмисника затримали, найближчим часом йому оголосять про підозру.