Британська розвідка дізналася про підготовку чергової російської атаки після завершення ЧС

Британські розвідувальні агентства готуються на випадок, якщо Росія почне нову атаку на Велику Британію, щойно президент Владімір Путін завершить проведення Чемпіонату світу з футболу

Про це повідомляє The Times.

За словами джерела у службі безпеки, існує розвідувальна інформація про загрозу ще одного замаху на вбивство або кібератаки на частину критичної національної інфраструктури, такої як енергетичний або водний об'єкт. "Це серйозно", - сказало джерело.

Джерела в уряді не надали конкретної розвідувальної інформації, але заявили, що існує підвищена небезпека можливості того, що Британія знову стане мішенню одного з видів зброї нетрадиційної війни Владіміра Путіна.

"Існує, безумовно, усвідомлення перспективи нападу з боку ворожих держав, зокрема Росії", - ззначив співрозмовник.

Високопоставлений військовий чиновник сказав виданню, що, на його думку, Москва може піти на дії проти Лондона ще до закінчення Чемпіонату світу 15 липня.

4 липня британська поліція заявила про отруєння під Солсбері двох осіб нервовим агентом "Новічок" - тим же типом речовини, якою в березні отруїли колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочку Юлію.

Британський уряд у застосуванні "Новічка" проти Скрипалів звинуватив Росію, зануривши двосторонні відносини на новий мінімум, хоча Кремль заперечує будь-яку причетність.