Дощі та 30-градусна спека: синоптик розповіла про погоду вихідними

Протягом вихідних у більшості областей України очікуються локальні дощі, проте буде спекотно

Про це у своєму блозі написала синоптик Еспресо.TV Наталка Діденко.

Вона зазначила, що сьогодні на заході, у північних областях, а також на Вінниччині, Полтавщині та Черкащині пройдуть періодичні дощі та подекуди прогримять грози. На решті території буде сонячно сухо та малохмарно, температура повітря буде в межах 24-28 градусів.

Вже у суботу волога погода з локальними дощами охопить більшу частину території України. Сухо буде лише в Криму, на Миколаївщині, Запоріжчині, Луганщині та Донеччині. Попри це, в країні потепліє на два градуси: очікується 25-30 градусів, а у Донецькій та Запорізькій областях ймовірно до +32 градусів.

"8 липня на сході, півдні та в більшості центральних областей України буде сухо та тепло, навіть спекотно, +25+32 градуси. А ось на заході похолодає до +22+25 градусів. Також у західній частині та на півночі в неділю пройдуть місцями грозові дощі", - наголосила Діденко.

У понеділок більшість областей знову накриють дощі, крім південного сходу. Температура повітря очікується в межах 22-27 градусів, на заході - 1823 градуси, на сході - до 30 градусів.

Тим часом у Києві 6-7 липня атмосферний фронт зумовить окремі дощі, можливо, із грозами.