Футбол на крові: день 23

6 липня на чемпіонаті світу з футболу у Росії відбулися перші чвертьфінальні матчі

Суд окупаційної влади в Криму оголосив новий вирок українському політв'язню Володимиру Балуху - 5 років колонії та штраф 10 тисяч рублів. Нова справу проти українця порушили через заяви начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне, який стверджує, що Балух його побив. Тим часом Балух та його адвокат кажуть, що сам начальник ізолятора першим накинувся на активіста. 

При цьому Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року. Таким чином він голодує вже 109 днів.

8 грудня 2016 року ФСБ затримала Балуха після того, як він вивісив над своїм будинком в селі Серебрянка Роздольненського району Криму прапор України й "перейменував" свою вулицю на вулицю Героїв Небесної Сотні. За це Балуха засудили до 3 років і 7 місяців колонії-поселення та штрафу в 10 тис. руб. (близько 4,6 тис. грн).

З початку чемпіонату російсько-окупаційні війська 592 рази  порушували режим припинення вогню в Донецькій та Луганській областях, 120 з яких — із важкого озброєння забороненого Мінськими домовленостями. За цей час внаслідок бойових дій загинули 12 українських військових та 50 поранені. Отримали поранення внаслідок бойових дій восьмеро мирних жителів.

6 липня на чемпіонаті світу визначилися перші півфіналісти:

Уругвай - Франція 0:2

Бразилія - Бельгія 1:2